Rubriky
Do práce na kole

Tisková zpráva: V Plzni chce přes 200 lidí z více než 60 týmů šlapat „Do práce na kole“

 V Plzni chce přes 200 lidí z více než 60 týmů šlapat „Do práce na kole“

Registrace prodloužena do 4. května!

 Plzeň, 29. dubna 2014 – Počet registrovaných do kampaně „Do práce na kole“ letos v Plzni přesáhl počty z loňského roku. Zatím je v Plzni registrováno přes 200 účastníků ve více než 60 týmech, ale další zájemci se mohou registrovat až do 4. května na internetové stránce www.dopracenakole.net Cílem projektu „Do práce na kole“ je propagovat městskou cyklistiku jako součást zdravého a moderního životního stylu, který pomáhá zlepšit kondici lidí, ale také omezuje znečišťování ovzduší měst výfukovými zplodinami automobilů a oživuje městské ulice. Akce bude probíhat od 5. května v 19 městech České republiky a zúčastní se jí několik tisíc lidí. Na celonárodní úrovni akci organizuje sdružení Auto*Mat, v Plzni kampaň koordinuje Centrum pro životní prostředí a zdraví (1) ve spolupráci s iniciativou Plzeň na kole (2).

„Do práce na kole jsme vloni v Plzni organizovali poprvé a do akce se zapojilo téměř 200 účastníků ve více než 50 firemních týmech. Zdá se, že letos by nás mělo jezdit ještě více. Počet registrovaných už je vyšší než loni a navíc máme několik dní k dobru. Ze zájmu o akci mám velkou radost, zvlášť proto, že podmínky pro městskou cyklistiku Plzni zaostávají nejen za progresivními městy západní Evropy, ale i za mnoha českými městy“, uvedl Miroslav ŠutaCentra pro životní prostředí a zdraví a doplnil: „Zájem o účast není jen ve velkých firmách jako Plzeňský Prazdroj, Škoda, Panasonic, Česká spořitelna nebo Komerční banka, ale jezdit chtějí také učitelé vysokých, středních a základních škol, lékaři a zdravotní sestry, novináři nebo lidé pracující v neziskových organizací. Bohužel na rozdíl od jiných měst, ale zatím nemáme registrován ani jediný tým z pracovníků magistrátu nebo městských obvodů. V loňském roce jsme měli nejvíce účastníků z Fakultní nemocníce Plzeň a ze Západočeské univerzity, tak jsem zvědav, jak to dopadne letos.“

Zájemci o účast v kampani „Do práce na kole“ se mohou registrovat do 4. května webu dopracenakole.net. Měli by si vytvořit malý firemní tým (2 až 5 lidí), který od 5. května bude soutěžit o zajímavé ceny v pravidelném dojíždění do práce. Pokud člověk nemá stálý tým a nemůže najít žádného partnera, protože pracuje sám nebo jako živnostník, může si najít kolegu či kolegyni do týmu díky speciálnímu formuláři „Najdi si svého koloparťáka“.

Kampaň se letos v České republice uskuteční po čtvrté. V loňském ročníku se v 11 městech zapojilo 3 860 účastníků, kteří ujeli přes 900 tisíc kilometrů, což je vzdálenost více než dvaadvacetkrát delší než obvod zeměkoule na rovníku.